Blogul lu' Fefe

Echilibristica vietii

Posted on: august 20, 2009

Navigand prin blogosfera,  am poposit la blogul lui Cabral.  Ca o mica paranteza, il citesc cu mare placere, este unul dintre cei care stiu cum sa atraga atentia prin simplitate si puterea cuvantului.

Cititnd postul lui  am realizat ca trebuie sa iti conduci viata pe prin prisma echilibrului in orice. Si nu este vorba de o situatie anume,  vorbesc in general. Imi aduc aminte despre cuvintele  pe care  le-a spus preotul care m-a cununat la sfarsitul cununiei religioase:  „Imaginati-va casnicia ca o barca pe apa. Daca nu se vasleste din ambele parti barca se va duce doar intr-o parte, nu isi va atinge punctul fixat initial. Nu va ajunge la destinatia dorita. „.  As indrazni sa folosesc aceasta comparatie  si sa o extind – sa ne imaginam viata ca pe o barca. Stim exact care este destinatia barcii, insa trebuie sa o controlam sa ajunga acolo intr-un mod decent, frumos, satisfacator pentru noi insine, multumitor pentru noi, in primul rand,  si poate chiar pentru cei din jurul nostru, astfel incat sa fim pe deplin multumiti sufleteste de modul in care am condus  barca si de calea pe care am ales-o pentru a ajunge in punctul final.

Revenind la echilibru,  daca pe parcursul vietii nu facem totul prin prisma echilibrului e destul de greu sa trecem peste problemele zilnice. Daca nu tinem cont de echilibru in alimentatie rezultatele sunt dezastruoase. Daca nu tinem cont de echilibru in relatiile cu cei din jur, fie ramanem singuri, fie vom fi acei oameni care accepta orice si „ii poti folosi pe post de pres”. Daca nu tinem cont de echilibru in ceea ce priveste timpul liber riscam sa il folosim intr-un mod pe care mai tarziu am putea sa il regretam. Si lista ar putea continua.

Ideea principala este sa ne gandim de doua ori inainte de orice, si sa incercam sa cautam frumusetea,  pentru ca exista in oricce lucru care ne inconjoara.

2 răspunsuri to "Echilibristica vietii"

foarte frumoasa postarea! Si mi-a placut exemplu cu barca si vaslitul intr-o parte sau alta …

Bravo

Si mie mi-a ramas intiparit in minte exemplul asta. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Sustin

Categorii

Sustin

Sa pastram Romania curata!

Arhiva

Blog Stats

  • 20.494 hits

WTA Statistics

Users online

%d blogeri au apreciat: